Allurion maagballon

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden wij de veelgestelde vragen over de Allurion maagballon die vóór het consult en tijdens het consult gesteld worden. Nog andere vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Uw vragen beantwoord

Het Allurion maagballon programma is een medische innovatie en start met het inslikken van de capsule. De doorslikbare maagballon is een hulpmiddel om gewichtsverlies te realiseren. Dus geen endoscopie, operatie of narcose.

De maagballon wordt in de maag geplaatst en neemt ongeveer een derde van het volume van je maag in beslag. De ballon geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder vaak en kleinere porties eet.

De ballon onderdrukt niet alleen het hongergevoel (je zit letterlijk een beetje ‘vol’) – de ballon zorgt er ook voor dat de communicatie tussen je maag en hersenen gaat veranderen. Een ingewikkeld proces, maar het zorgt ervoor dat je ook op termijn minder snel een hongerprikkel heeft. In goed Nederlands: minder vaak ‘trek’ hebt.

Na 4 maanden verlaat de maagballon via de natuurlijke weg je lichaam. Gedurende het proces verlies je zo’n 10 – 15% van je lichaamsgewicht; in de praktijk zo’n 10 tot 15 kilo.

De ballon zal na plaatsing 16 weken in het lichaam zitten. Dat is ook de periode waarin u het meeste gewicht zult verliezen. Meerdere klinische studies hebben aangetoond dat in slechts 16 weken de meeste mensen 10-15% van hun totale lichaamsgewicht verliezen door het Allurion Programma. Tot 95% van dit gewichtsverlies kan behouden worden, zelfs tot na 12 maanden nadat de ballon is geplaatst, door simpelweg controle te blijven houden over de manier waarop u eet. En daar wordt u bij geholpen door uw eigen lifestyle coach die u ook blijft begeleiden na 16 weken.

Meerdere klinische studies hebben aangetoond dat in slechts 16 weken de meeste mensen 10-15% van hun totale lichaamsgewicht verliezen door het Allurion Programma met maagballon. Tot 95% van dit gewichtsverlies kan behouden worden, zelfs tot na 12 maanden nadat de maagballon is geplaatst, door simpelweg controle te blijven houden over de manier waarop u eet. En daar wordt u bij geholpen door uw eigen lifestyle coach die u ook blijft begeleiden na 16 weken.

Nee, een maagballon is niet gevaarlijk. Bij de Allurion Kliniek zijn wij gespecialiseerd in dit programma, tevens hebben wij hiervoor het ‘Center of Excellence’ keurmerk ontvangen. Onze bariatrisch arts Dr. Aarts heeft reeds 13 jaar ervaring in het vak, waardoor je met vertrouwen het programma kunt volgen.

De behandeling is geheel ongevaarlijk. Het is wel zo dat het eerste weekend na de plaatsing even zwaar is. De meeste mensen hebben last van misselijkheid. Daarvoor krijgt u speciale medicijnen en gelukkig is het na een paar dagen helemaal over en merk je niets van de maagballon. In zeer uitzonderlijke gevallen blijven mensen klachten houden en moet de maagballon verwijderd worden.

De eerste kleine stap is het maken van de test BMI test om te zien of je in aanmerking komt. Zo ja, vul dan het formulier in voor een eerste, gratis consult om je situatie te beoordelen en je informatie te geven.

Tijdens en na dit consult zal Dr. Edo Aarts een grondig onderzoek uitvoeren naar je medische geschiedenis om te beoordelen of de Allurion maagballon geschikt voor je is.

Het is van belang dat u niet overmatig alcohol drinkt, niet zwanger bent en geen problemen heeft met slikken. 

U hebt meerdere diëten geprobeerd met weinig succes en bent klaar het heft in eigen handen te nemen

Dr. Edo Aarts is maagchirurg en zal een grondig onderzoek uitvoeren naar je medische geschiedenis en om te beoordelen of de Allurion maagballon geschikt voor je is. De Allurion maagballon wordt tijdens een korte behandeling van 20 minuten geplaatst. Na goedkeuring van dr. Aarts keren de meeste mensen onmiddellijk terug naar de normale activiteiten.

In de komende 5 maanden ben je via de Allurion Bluetooth weegschaal draadloos verbonden met de smartphone App waarin je vorderingen door het deskundigenteam worden gemonitord.

Aan het einde van deze periode loopt de Allurion maagballon leeg en verlaat automatisch het lichaam via de natuurlijke weg.

De Allurion Kliniek staat onder leiding van Dr. Edo Aarts, die volledig gespecialiseerd is in de behandeling van overgewicht. Dr. Aarts leidt het behandelteam en voert de plaatsingen uit. Zijn jarenlange ervaring zorgt voor veel tevreden cliënten die met een gezond gewicht verder door het leven gaan.

Daarnaast krijgt u een eigen coach. Onze lifestyle coaches ondersteunen je tijdens het Allurion maagballon programma. De maagballon in combinatie met verandering van beweging en voeding is de sleutel naar blijvend gewichtsverlies. Gedurende 6 maanden word je dan ook intensief begeleid door één van onze lifestyle coaches.

Nadat de maagballon je lichaam vanzelf en pijnloos via de natuurlijke weg heeft verlaten, is je lichaam hieraan gewend en voelt zich gezond en energiek bij kleinere porties eten.

Je mag in principe alles eten, maar je zult ervaren dat je veel minder trek hebt en veel sneller verzadigd bent. Je lifestyle coach zal je adviseren over de juiste, gezonde voeding.

De totale kosten voor het maagballon programma zijn €4.195,-. 

Het Allurion programma omvat: medische intake, de Allurion maagballon plaatsing, leefstijlprogramma met persoonlijke ondersteuning door een leefstijlcoach voor voeding- en bewegingsadvies.

Dit programma wordt ondersteund met een Allurion Bluetooth weegschaal en Allurion app om je progressie bij te houden.

De Allurion maagballon behandeling wordt niet vergoed door je zorgverzekering en valt onder onze Private Zorg-behandelingen.

Maagballonnen worden door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed. Vaak wordt dit geclassificeerd als cosmetische behandeling, waardoor ze buiten de zorgverzekering worden vallen. Bij hoge uitzondering zijn er zorgverzekeraars bereid een vergoeding uit te reiken vanuit de basisverzekering, maar dit is bij Allurion Kliniek nog niet eerder voorgekomen.

Allurion Kliniek werkt samen met Cosmetic Finance. Met een lening via Cosmetic Finance wordt de mogelijkheid geboden om niet eerst lang te hoeven sparen om de rekening van €4.195 te kunnen betalen. Hierdoor kan een lang gekoesterde wens op kortere termijn worden gerealiseerd. Meer weten over deze financiering? Neem contact met ons op en we leggen je graag uit over mogelijkheden en kredietvormen.

Wij zijn de grootste kliniek van Nederland en als enige volledig gespecialiseerd in de maagballon van Allurion (vandaar onze naam). Allurion Kliniek levert kwaliteit en jarenlange ervaring: Dr Aarts is onze bariatrisch arts en volledig gespecialiseerd in de maagballon van Allurion. Een bariatrisch arts is gespecialiseerd is de behandeling van personen met overgewicht.

Dr. Aarts leidt het behandelteam en voert de plaatsingen van de maagballonnen uit. Dr Aarts heeft in de afgelopen 16 jaar veel ervaring opgedaan in het begeleiden van patiënten met (ernstig) overgewicht naar een gezond gewicht. In 2014 is hij op dit onderwerp gepromoveerd aan het Radboud UMC. Onze klanten zijn bijzonder enthousiast over Dr Aarts. Niet alleen door zijn enorme kennis en ervaring, maar vooral omdat hij vriendelijk, toegankelijk en empathisch is.

Webinar

Laatste wetenschappelijke inzichten en methodes om gewicht te verliezen.

Alles te weten komen over de laatste innovaties in afvallen? Catherine Keyl stelt kritische vragen, zodat u weer op de hoogte bent.

Maart

23

20.00 uur

Catherine Keyl interviewt Dr. Edo Aarts

Maart

23

20.00 uur

Catherine Keyl interviewt Dr. Edo Aarts

Gratis, vrijblijvend én anomiem.

Logo Allurion Kliniek