Ervaringen

 

Benieuwd hoe anderen het Elipse maagballon programma hebben ervaren? Op deze pagina delen wij de ervaringen en resultaten van enkele voorgaande cliënten van Allurion Kliniek om je een indruk te geven wat het Elipse maagballon programma voor jou zou kunnen betekenen.

“In 4 maanden heb ik geleerd wat mijn valkuilen zijn en hoe je daar structureel mee om kan gaan zodat het gewicht er ook echt af blijft.” – Gaby van Gestel

Blog – Lisanne (28)

“Wat Christel en Dr. Edo Aarts mij hebben gegeven is niet alleen die eerste stap naar een gezonder gewicht maar een toekomst dat ik weer van mijzelf hou, bewust wording van voeding, beweging en ontspanning.” – Lisanne (28)

Voor-foto Allurion Elipse maagballon

Voor-foto Lisanne: 9 mei 2020 – 82,9 kilo

Na-foto Allurion Elipse maagballon

Na-foto Lisanne: 9 november 2020 – 69,0 kilo


Op 09 mei 2020 begon dan mijn ‘avontuur’ een avontuur dat ik een betere versie van mijzelf maak. Een Lisanne die wel goed voor zichzelf zorgt, een beter, gezonder en bewuster leven onderneemt. Laat ik bij het begin beginnen.

Ik ben Lisanne en 28 jaar jong, Ik sport veel, zo een 3 tot 5 keer per week van bootcamp, kickboksen, groepslessen, crossfit en fitness afwisselend. Gaf ik mijzelf daarbij de excuses dat ik dan ook meer moest eten. In al die jaren diverse diëten geprobeerd zoals alleen met shakes als vervangende maaltijd eten en geprobeerd het eten te tellen/bijhouden wat ik eigenlijk alweer snel opgaf.  Eenmaal op mijzelf wonend ging ik ook vaak voor de ‘makkelijke’ weg en was de thuisbezorgd app binnen handbereik.

En dat heeft een enorm jojo effect zoals men wel kent. Tot mijn burn-out in 2018 – 2019 altijd zo door blijven gaan. Van mijn werk mocht ik een opleiding volgen eind 2019 – 2020 voor een hogere functie, dat betekende op locatie slapen met kamergenoten. Ondanks dat er gesport werd kwam er ook steeds meer eten en alcohol bij. Nog steeds dacht ik “ik sport toch zoveel dan heb ik ook meer eten nodig” en ook “het zit in de familie want mijn moeder is ook obese geweest”.

Tot ik op de weegschaal stond en mij rot schrok, dat nare gevoel is niet te omschrijven. Ik ging steeds meer naar een hoger lichaamsgewicht, kleding wat nieuw is (1 jaar in de kast) paste ik niet meer. Ik schaamde mij heel erg. Privé ging het ook niet goed, de gedachtes “zie je wel, je bent het niet waard” had ik. Dit was voor mij de druppel, zo kan ik niet langer doorgaan met mijn leven. Ik ben net 28 geworden en heb nog een heel leven voor mij. Ik zet mijzelf nu op de eerste plek.

Zo ben ik hulp gaan zoeken en kwam ik bij Allurion Kliniek terecht. Op het moment dat ik mocht beginnen op 09 mei 2020 woog ik 82,9 kg. Veel en veels te zwaar voor een 28 jarige. Ik wilde graag gekoppeld worden aan een voedingscoach/leefstijlcoach die streng voor mij is, die mijn ‘smoesjes’ niet accepteert en een pittige aanpak geeft, waar ik open en eerlijk kon zijn zonder oordelen en dat wij veel contact hebben met elkaar. Want ik wil een nieuwe ik worden, een Lisanne die wel goed voor zich zelf zorgt, die zich bewust wordt van de keuzes die gemaakt worden in voeding en levensstijl.

Ik werd gekoppeld aan Christel van Spengler. Er is vooraf contact gezocht met mij wat voor aanpak ik graag wilde en sprak die van Christel mij het meeste aan. Christel neemt echt de tijd voor mij en al mijn vragen. Ik heb dankzij Christel zoveel inzicht gekregen in mijn gedragspatroon en hoe dat te doorbreken, tuurlijk is deze periode (en soms nog weleens een ‘off day) niet altijd over rozen gegaan. Stiekem ben ik erg onrustig als ik uit eten ging of gezellig bij familie op bezoek. Hoe doe je dat, wat staat daar tegenover, wat nou als ik meteen terug bij af ben. Christel stelde mij daar erg in gerust en gaf veel handige tips zoals bijvoorbeeld ‘leg je bestek neer, luister eens naar je gevoel, kauw meer op je eten, proef echt wat je eet en maak een weekplan’. Dan kun je alles goed plannen van die week en als je uit eten gaat weet je waar je wat kunt aanpassen in je voeding. Elk consult met Christel was enorm uitgebreid en werd alle tijd genomen voor een goede uitleg en bewustwording.

Elke vrijdag had ik mijn weegmoment op de allurion weegschaal, ik zag de cijfers van de weegschaal omlaag gaan. Als ik bleef ‘hangen’ op gewicht was ik eigenlijk erg teleurgesteld en vertelde ik dat ook aan Christel. Zij legde mij uit dat het maar cijfers zijn en hadden wij het over gevoel. Ik voel mij zoveel beter in mijn vel dan ooit tevoren. Ik durf eindelijk echt naar mijzelf te kijken in de spiegel en zeggen “Ja Lies je mag er zijn, je ziet er goed uit”, ik vermeed die spiegel het liefst zoveel mogelijk maar nu geef ik mijzelf weleens een knipoog als ik mijn reflectie zie. Op dit moment voel ik mij zoveel beter in mijn lichaam, ik zit lekker in mijn vel en ben ik minder onzeker geworden. Het is niet alleen een lichamelijke verandering maar ook mentaal.

Wat Christel en Dr. Edo Aarts mij hebben gegeven is niet alleen die eerste stap naar een gezonder gewicht maar een toekomst dat ik weer van mijzelf hou, bewust wording van voeding, beweging en ontspanning. Mijn consulten met Christel gingen niet alleen om de cijfertjes van die weegschaal maar hield de begeleiding zoveel meer in dan ik in eerste instantie heb gedacht. Ik dacht dat ik wel kennis van voeding had maar Christel heeft op veel manieren mijn ogen echt geopend voor een betere en gezondere levensstijl. Christel heeft mij geholpen een voedingspatroon te ontwikkelen wat lekker, gezond en flexibel is. Mede doordat ik onregelmatig werk. Dit heeft voor mij het verschil gemaakt.

Een levensstijl die ik met heel veel plezier vol houdt en mijzelf heb uitgedaagd om meer uit te proberen, uit te zoeken en uit die comfort zone te komen. Nu zijn wij een halfjaar verder en ben ik van 82,9 kg naar 69,0 kg gegaan. Ik kan echt zeggen dat ik gelukkig ben, trots ben dat ik begonnen ben met deze stap bij Allurion en dat door alle begeleiding ik een nieuw en gezonder leven heb.

Menu