Allurion maagballon

Kickstart je nieuwe gewicht

Het Allurion maagballon programma is een medische innovatie waarmee je binnen 4 maanden 10 – 15 kilo gewicht verliest. Het start met het inslikken van de capsule. Dus geen endoscopie, operatie of narcose. Na 4 maanden verlaat de maagballon via de natuurlijke weg je lichaam. 

Effectief afvallen met de Allurion maagballon

De Allurion maagballon is een effectieve manier om af te vallen en is onderdeel van een uitgebreid persoonlijk behandelprogramma. Je verlies binnen 4 maanden tussen de 10 en 15% van je gewicht. Met ‘gewoon’ afvallen doe je daar minimaal 1 tot 2 jaar over – en dat is voor de meeste mensen niet vol te houden (vandaar het bekende ‘jo-jo’ effect). De combinatie van de maagballon en verandering van voeding en beweging zorgen voor blijvend gewichtsverlies. Als je namelijk zoveel bent afgevallen, is het veel makkelijker om op gewicht te blijven.

Hoe werkt de Allurion maagballon?

Slik de capsule door

Een Allurion maagballon plaatsen is vrij eenvoudig. Deze wordt via de mond ingebracht. Je slikt een capsule door waar de lege ballon opgevouwen in zit. Aan de capsule zit een dun slangetje vast. Wanneer de capsule in je maag zit, vult onze arts de ballon met vloeistof via het slangetje.

Plaatsing en controle

Er volgt een tweede röntgenfoto om te controleren of de ballon gevuld is en of de plaatsing is voltooid. Je arts verwijdert het slangetje dan voorzichtig en je kunt weer op pad. Met de ballon in je maag kun je minder eten zonder een hongergevoel over te houden.

Maagballon verlaat lichaam

Na een periode van 16 weken lost de bovenkant van de ballon automatisch op (een hele slimme vondst), waarna de maagballon langzaam leegloopt. De maagballon verlaat op een natuurlijke wijze het lichaam.

Center_of_Excellence_Allurion_Kliniek

Allurion Kliniek: Center of Excellence

De Allurion Kliniek is de eerste Center of Excellence kliniek in Nederland. Dit betekent dat wij dé specialist zijn op het gebied van het Allurion Maagballon programma. Wij zijn in 2021 voor het tweede jaar op rij beloond met het keurmerk ”Center of Excellence”.

Allurion maagballon resultaat

Gedurende het proces verlies je zo’n 10 – 15% van je lichaamsgewicht; in de praktijk circa 10 tot 15 kilo. De ballon onderdrukt niet alleen het hongergevoel (je zit letterlijk een beetje ‘vol’) – de ballon zorgt er ook voor dat de communicatie tussen je maag en hersenen gaat veranderen. Een ingewikkeld proces, maar het zorgt ervoor dat je ook op termijn minder snel een hongerprikkel hebt. In goed Nederlands: minder vaak ‘trek’ hebt.

Uw vragen beantwoord

Het Allurion maagballon programma is een medische innovatie en start met het inslikken van de capsule. De doorslikbare maagballon is een hulpmiddel om gewichtsverlies te realiseren. Dus geen endoscopie, operatie of narcose.

De maagballon wordt in de maag geplaatst en neemt ongeveer een derde van het volume van je maag in beslag. De ballon geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder vaak en kleinere porties eet.

De ballon onderdrukt niet alleen het hongergevoel (je zit letterlijk een beetje ‘vol’) – de ballon zorgt er ook voor dat de communicatie tussen je maag en hersenen gaat veranderen. Een ingewikkeld proces, maar het zorgt ervoor dat je ook op termijn minder snel een hongerprikkel heeft. In goed Nederlands: minder vaak ‘trek’ hebt.

Na 4 maanden verlaat de maagballon via de natuurlijke weg je lichaam. Gedurende het proces verlies je zo’n 10 – 15% van je lichaamsgewicht; in de praktijk zo’n 10 tot 15 kilo.

De ballon zal na plaatsing 16 weken in het lichaam zitten. Dat is ook de periode waarin u het meeste gewicht zult verliezen. Meerdere klinische studies hebben aangetoond dat in slechts 16 weken de meeste mensen 10-15% van hun totale lichaamsgewicht verliezen door het Allurion Programma. Tot 95% van dit gewichtsverlies kan behouden worden, zelfs tot na 12 maanden nadat de ballon is geplaatst, door simpelweg controle te blijven houden over de manier waarop u eet. En daar wordt u bij geholpen door uw eigen lifestyle coach die u ook blijft begeleiden na 16 weken.

Het Allurion programma omvat: medische intake, de Allurion maagballon plaatsing, leefstijlprogramma met persoonlijke ondersteuning door een leefstijlcoach voor voeding- en bewegingsadvies, Allurion Bluetooth weegschaal en Allurion smartphone app. De totale kosten voor het plaatsen van een maagballon komen neer op €4.195.-

De Allurion maagballon behandeling wordt niet vergoed door je zorgverzekering en valt onder onze Private Zorg-behandelingen.

Maagballonnen worden door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed. Vaak wordt dit geclassificeerd als cosmetische behandeling, waardoor ze buiten de zorgverzekering worden vallen. Bij hoge uitzondering zijn er zorgverzekeraars bereid een vergoeding uit te reiken vanuit de basisverzekering, maar dit is bij Allurion Kliniek nog niet eerder voorgekomen.

Meerdere klinische studies hebben aangetoond dat in slechts 16 weken de meeste mensen 10-15% van hun totale lichaamsgewicht verliezen door het Allurion Programma met maagballon. Tot 95% van dit gewichtsverlies kan behouden worden, zelfs tot na 12 maanden nadat de maagballon is geplaatst, door simpelweg controle te blijven houden over de manier waarop u eet. En daar wordt u bij geholpen door uw eigen lifestyle coach die u ook blijft begeleiden na 16 weken.

Nee, een maagballon is niet gevaarlijk. Bij de Allurion Kliniek zijn wij gespecialiseerd in dit programma, tevens hebben wij hiervoor het ‘Center of Excellence’ keurmerk ontvangen. Onze bariatrisch arts Dr. Aarts heeft reeds 13 jaar ervaring in het vak, waardoor je met vertrouwen het programma kunt volgen.

Allurion maagballon kosten

Het Allurion programma omvat: medische intake, de Allurion maagballon plaatsing, leefstijlprogramma met persoonlijke ondersteuning door een leefstijlcoach voor voeding- en bewegingsadvies, Allurion Bluetooth weegschaal en Allurion smartphone app. De totale kosten voor het plaatsen van een maagballon komen neer op €4.195.-

De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Allurion maagballon consult aanvragen

In een gratis maagballon consult beoordelen onze arts en leefstijlcoach of je in aanmerking komt voor plaatsing van de ballon en het leefstijlprogramma. Voldoe je aan de onderstaande voorwaarden, zet dan je eerste stap met de test.

Voorwaarden:

Webinar

Laatste wetenschappelijke inzichten en methodes om gewicht te verliezen.

Alles te weten komen over de laatste innovaties in afvallen? Catherine Keyl stelt kritische vragen, zodat u weer op de hoogte bent.

Maart

23

20.00 uur

Catherine Keyl interviewt Dr. Edo Aarts

Maart

23

20.00 uur

Catherine Keyl interviewt Dr. Edo Aarts

Gratis, vrijblijvend én anomiem.

Logo Allurion Kliniek