Obesitas

De strijd tegen obesitas

De Allurion Kliniek is reeds met velen de strijd tegen obesitas aangegaan. En het resultaat mag er zijn; met gemiddeld 10 – 15 kg gewichtsverlies wordt een flinke stap gezet naar een gezond gewicht. Bereken je BMI om te kijken of je lijdt aan obesitas.

Obesitas bestrijden met maagballon

Wanneer er te veel vet in het lichaam wordt opgeslagen, is er sprake van overgewicht. Maar wanneer dit overgewicht ernstige vormen aanneemt, spreken we van obesitas. Wie obesitas heeft, ervaart vaak verschillende gezondheidsklachten. Een gebrek aan energie is hier één van. De Allurion Kliniek is gespecialiseerd in de bestrijding van obesitas en helpt je hier dan ook graag bij.

Obesitas is een chronische ziekte die zich kenmerkt door overmatige opstapeling van vet in het lichaam. Deze grote ophoping van lichaamsvet kan negatieve invloed hebben op de gezondheid.

Aan de hand van je BMI wordt bepaald of je overgewicht of obesitas hebt. Met de Body Mass Index (BMI) wordt de verhouding tussen de lengte en het gewicht van een persoon berekend. De uitkomst van deze berekening is een goede indicator om te bepalen of het gewicht gezond is of dat er sprake is van overgewicht. In onderstaand schema* zie je de verschillende categorieën waar je op basis van je BMI binnen kunt vallen. Dit schema is van toepassing voor volwassenen van 18 – 73 jaar oud. De WHO bepaalt dat er sprake is van obesitas bij een BMI van 30 of hoger.

Minder dan 18,5 | Ondergewicht

18,5 – 25 | Gezond

25 – 30 | Overgewicht

30 – 40 | Obesitas

40 of hoger | Morbide obesitas

* Dit schema is niet te gebruiken voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, ernstig zieke personen, atleten en volwassenen van 74 jaar en ouder.

Een gezond gewicht is belangrijk om vol energie in het leven te staan. De Allurion Kliniek biedt de maagballon om obesitas te bestrijden en het afvalproces te ondersteunen. Deelnemers aan ons programma verliezen gemiddeld 10 – 15 % lichaamsgewicht. Doordat zij gedurende het traject worden begeleid door professionele lifestyle coaches nemen zij een nieuwe gezonde leefstijl aan. Dit zorgt ervoor dat het afvallen een duurzame investering is.

Interesse in ons programma?

Interesse om ons programma te volgen? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie.

Webinar

Laatste wetenschappelijke inzichten en methodes om gewicht te verliezen.

Alles te weten komen over de laatste innovaties in afvallen? Catherine Keyl stelt kritische vragen, zodat u weer op de hoogte bent.

Maart

23

20.00 uur

Catherine Keyl interviewt Dr. Edo Aarts

Maart

23

20.00 uur

Catherine Keyl interviewt Dr. Edo Aarts

Gratis, vrijblijvend én anomiem.

Logo Allurion Kliniek