Elipse maagballon

Effectief afvallen met de Elipse maagballon

De Elipse maagballon is een effectieve manier om af te vallen en is onderdeel van een uitgebreid persoonlijk behandelprogramma. Je verlies binnen 4 maanden tussen de 10 en 15% van je gewicht. Met ‘gewoon’ afvallen doe je daar minimaal 1 tot 2 jaar over – en dat is voor de meeste mensen niet vol te houden (vandaar het bekende ‘jo-jo’ effect).  De combinatie van de ballon en verandering van voeding en beweging zorgen voor blijvend gewichtsverlies. Als je namelijk zoveel bent afgevallen, is het veel makkelijker om op gewicht te blijven. 

 

Elipse Maagballon

Elipse maagballon behandeling

Een Elipse maagballon plaatsen is vrij eenvoudig en wordt via de mond ingebracht.  U slikt een capsule door waar de lege ballon opgevouwen in zit. Aan de capsule zit een dun slangetje vast. Wanneer de capsule in uw maag zit, vult onze arts de ballon met vloeistof via het slangetje. Er volgt een tweede röntgenfoto om te controleren of de ballon gevuld is en of de plaatsing is voltooid. Uw arts verwijdert het slangetje dan voorzichtig en u kunt weer op pad. Met de ballon in uw maag kunt u minder eten zonder een hongergevoel over te houden.

Na een periode van 16 weken lost de bovenkant van de ballon automatisch op (een hele slimme vondst),  waarna de Elipse-maagballon langzaam leegloopt. De ballon verlaat op een natuurlijke wijze het lichaam.

Voor_Elipse_Maagballon

Elipse maagballon resultaat

Gedurende het proces verliest u zo’n 10 – 15% van uw lichaamsgewicht; in de praktijk zo’n 10 tot 15 kilo. De ballon onderdrukt niet alleen uw hongergevoel (u zit letterlijk een beetje ‘vol’) – de ballon zorgt er ook voor dat de communicatie tussen uw maag en uw hersenen gaat veranderen. Een ingewikkeld proces, maar het zorgt ervoor dat u ook op termijn minder snel een hongerprikkel heeft.  In goed Nederlands: minder vaak ‘trek’ heeft. 

Maagballon kosten

Het Elipse programma omvat: medische intake, de Elipse maagballon plaatsing, leefstijlprogramma met persoonlijke ondersteuning door een leefstijlcoach voor voeding- en bewegingsadvies, Allurion Bluetooth weegschaal en Allurion smartphone App. De totale kosten voor het plaatsen van een maagballon komen neer op €4.195.-

Elipse maagballon consult aanvragen

In een gratis maagballon consult beoordelen onze arts en leefstijlcoach of u in aanmerking komt voor plaatsing van de ballon en het leefstijlprogramma. Voldoet u aan de onderstaande voorwaarden, zet dan uw eerste stap met de test.

Voorwaarden:

  • Leeftijd vanaf 18 jaar
  • Niet zwanger
  • BMI 27 en hoger
  • Geen probleem met slikken
Maagballon arts
Menu