Effectief afvallen met de Elipse maagballon

De Elipse maagballon is een effectieve manier om af te vallen en is onderdeel van een uitgebreid persoonlijk behandelprogramma. Je verlies binnen 4 maanden tussen de 10 en 15% van je gewicht. Met ‘gewoon’ afvallen doe je daar minimaal 1 tot 2 jaar over – en dat is voor de meeste mensen niet vol te houden (vandaar het bekende ‘jo-jo’ effect).  De combinatie van de maagballon en verandering van voeding en beweging zorgen voor blijvend gewichtsverlies. Als je namelijk zoveel bent afgevallen, is het veel makkelijker om op gewicht te blijven. 

Weegschaal_Allurion_Kliniek
Center_of_Excellence_Allurion_KliniekAllurion Kliniek: Center of Excellence

De Allurion Kliniek is de eerste Center of Excellence kliniek in Nederland. Dit betekent dat wij dé specialist zijn op het gebied van het Elipse Maagballon programma. Wij zijn in 2021 voor het tweede jaar op rij beloond met het keurmerk ”Center of Excellence”.

Center of Excellence 2020
Center of Excellence 2021

Elipse maagballon plaatsen

Een Elipse maagballon plaatsen is vrij eenvoudig, deze wordt via de mond ingebracht. U slikt een capsule door waar de lege ballon opgevouwen in zit. Aan de capsule zit een dun slangetje vast. Wanneer de capsule in uw maag zit, vult onze arts de ballon met vloeistof via het slangetje. Er volgt een tweede röntgenfoto om te controleren of de ballon gevuld is en of de plaatsing is voltooid. Uw arts verwijdert het slangetje dan voorzichtig en u kunt weer op pad. Met de ballon in uw maag kunt u minder eten zonder een hongergevoel over te houden.

Na een periode van 16 weken lost de bovenkant van de ballon automatisch op (een hele slimme vondst), waarna de maagballon langzaam leegloopt. De maagballon verlaat op een natuurlijke wijze het lichaam.

Elipse maagballon resultaat

Gedurende het proces verliest u zo’n 10 – 15% van uw lichaamsgewicht; in de praktijk zo’n 10 tot 15 kilo. De ballon onderdrukt niet alleen uw hongergevoel (u zit letterlijk een beetje ‘vol’) – de ballon zorgt er ook voor dat de communicatie tussen uw maag en uw hersenen gaat veranderen. Een ingewikkeld proces, maar het zorgt ervoor dat u ook op termijn minder snel een hongerprikkel heeft.  In goed Nederlands: minder vaak ‘trek’ heeft. 

De doorslikbare maagballon is een hulpmiddel om gewichtsverlies te realiseren. De maagballon wordt in de maag geplaatst en neemt ongeveer een derde van het volume van uw maag in beslag. De ballon geeft u een verzadigd gevoel, waardoor u minder vaak en kleinere porties eet.

De Elipse ballon is het hulpmiddel waarmee je zonder operatie in 4 maanden tijd 10 tot 15 kg gewicht verliest. Er zit geen restrictie op fysieke activiteiten gedurende het proces. De maagballon verlaat op een natuurlijke wijze het lichaam.  

De totale kosten voor het maagballon programma zijn €4.195,-. Dit is inclusief intake, plaatsing van de maagballon, lifestyle coaching en de Allurion Bluetooth weegschaal met bijbehorende app.

Deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering en valt onder onze Private Zorg-behandelingen.

Gemiddeld verliest u tijdens het maagballon programma 10 – 15% van uw lichaamsgewicht; in de praktijk is dit zo’n 10 tot 15 kilo.
Nee, een maagballon is niet gevaarlijk. Bij de Allurion Kliniek zijn wij gespecialiseerd in dit programma, tevens hebben wij hiervoor het ‘Center of Excellence’ keurmerk ontvangen. Onze bariatrisch arts Dr. Aarts heeft reeds 13 jaar ervaring in het vak, waardoor je met vertrouwen het programma kunt volgen.

Maagballon kosten

Het Elipse programma omvat: medische intake, de Elipse maagballon plaatsing, leefstijlprogramma met persoonlijke ondersteuning door een leefstijlcoach voor voeding- en bewegingsadvies, Allurion Bluetooth weegschaal en Allurion smartphone app. De totale kosten voor het plaatsen van een maagballon komen neer op €4.195.-

Elipse maagballon consult aanvragen

In een gratis maagballon consult beoordelen onze arts en leefstijlcoach of u in aanmerking komt voor plaatsing van de ballon en het leefstijlprogramma. Voldoet u aan de onderstaande voorwaarden, zet dan uw eerste stap met de test.

Voorwaarden:

  • Leeftijd vanaf 18 jaar
  • Niet zwanger
  • BMI 27 en hoger
  • Geen probleem met slikken
Dokter_Edo_Aarts