Elipse maagballon

Kickstart je nieuwe gewicht

Het Elipse maagballon programma is een medische innovatie waarmee je binnen 4 maanden 10 – 15 kilo gewicht verliest. Het start met het inslikken van de capsule. Dus geen endoscopie, operatie of narcose. Na 4 maanden verlaat de maagballon via de natuurlijke weg je lichaam. Kijk of je in aanmerking komt.

Effectief afvallen met de Elipse maagballon

De Elipse maagballon is een effectieve manier om af te vallen en is onderdeel van een uitgebreid persoonlijk behandelprogramma. Je verlies binnen 4 maanden tussen de 10 en 15% van je gewicht. Met ‘gewoon’ afvallen doe je daar minimaal 1 tot 2 jaar over – en dat is voor de meeste mensen niet vol te houden (vandaar het bekende ‘jo-jo’ effect). De combinatie van de maagballon en verandering van voeding en beweging zorgen voor blijvend gewichtsverlies. Als je namelijk zoveel bent afgevallen, is het veel makkelijker om op gewicht te blijven.

Hoe werkt de Elipse maagballon?

Slik de capsule door

Een Elipse maagballon plaatsen is vrij eenvoudig. Deze wordt via de mond ingebracht. Je slikt een capsule door waar de lege ballon opgevouwen in zit. Aan de capsule zit een dun slangetje vast. Wanneer de capsule in jouw maag zit, vult onze arts de ballon met vloeistof via het slangetje.

Plaatsing en controle

Er volgt een tweede röntgenfoto om te controleren of de ballon gevuld is en of de plaatsing is voltooid. Jouw arts verwijdert het slangetje dan voorzichtig en je kunt weer op pad. Met de ballon in jouw maag kun je minder eten zonder een hongergevoel over te houden.

Maagballon verlaat lichaam

Na een periode van 16 weken lost de bovenkant van de ballon automatisch op (een hele slimme vondst), waarna de maagballon langzaam leegloopt. De maagballon verlaat op een natuurlijke wijze het lichaam.

Center_of_Excellence_Allurion_Kliniek

Allurion Kliniek: Center of Excellence

De Allurion Kliniek is de eerste Center of Excellence kliniek in Nederland. Dit betekent dat wij dé specialist zijn op het gebied van het Elipse Maagballon programma. Wij zijn in 2021 voor het tweede jaar op rij beloond met het keurmerk ”Center of Excellence”.

Center of Excellence 2020
Center of Excellence 2021

Elipse maagballon resultaat

Gedurende het proces verlies je zo’n 10 – 15% van jouw lichaamsgewicht; in de praktijk zo’n 10 tot 15 kilo. De ballon onderdrukt niet alleen jouw hongergevoel (je zit letterlijk een beetje ‘vol’) – de ballon zorgt er ook voor dat de communicatie tussen jouw maag en jouw hersenen gaat veranderen. Een ingewikkeld proces, maar het zorgt ervoor dat je ook op termijn minder snel een hongerprikkel heeft. In goed Nederlands: minder vaak ‘trek’ heeft.

Uw vragen beantwoord

De doorslikbare maagballon is een hulpmiddel om gewichtsverlies te realiseren. De maagballon wordt in de maag geplaatst en neemt ongeveer een derde van het volume van jouw maag in beslag. De ballon geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder vaak en kleinere porties eet.

De Elipse ballon is het hulpmiddel waarmee je zonder operatie in 4 maanden tijd 10 tot 15 kg gewicht verliest. Er zit geen restrictie op fysieke activiteiten gedurende het proces. De maagballon verlaat op een natuurlijke wijze het lichaam.  

De totale kosten voor het maagballon programma zijn €4.195,-. Dit is inclusief intake, plaatsing van de maagballon, lifestyle coaching en de Allurion Bluetooth weegschaal met bijbehorende app.

Deze behandeling wordt niet vergoed door jouw zorgverzekering en valt onder onze Private Zorg-behandelingen.

Gemiddeld verlies je tijdens het maagballon programma 10 – 15% van jouw lichaamsgewicht; in de praktijk is dit zo’n 10 tot 15 kilo.

Nee, een maagballon is niet gevaarlijk. Bij de Allurion Kliniek zijn wij gespecialiseerd in dit programma, tevens hebben wij hiervoor het ‘Center of Excellence’ keurmerk ontvangen. Onze bariatrisch arts Dr. Aarts heeft reeds 13 jaar ervaring in het vak, waardoor je met vertrouwen het programma kunt volgen.

Elipse maagballon resultaat

Het Elipse programma omvat: medische intake, de Elipse maagballon plaatsing, leefstijlprogramma met persoonlijke ondersteuning door een leefstijlcoach voor voeding- en bewegingsadvies, Allurion Bluetooth weegschaal en Allurion smartphone app. De totale kosten voor het plaatsen van een maagballon komen neer op €4.195.-


De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Elipse maagballon consult aanvragen

In een gratis maagballon consult beoordelen onze arts en leefstijlcoach of je in aanmerking komt voor plaatsing van de ballon en het leefstijlprogramma. Voldoe je aan de onderstaande voorwaarden, zet dan jouw eerste stap met de test.

Voorwaarden:

Leeftijd 18-65
BMI van 27 of hoger
U bent momenteel niet zwanger
Geen probleem met slikken