Elipse maagballon

Elipse Maagballon

Innovatieve afvalmethode: Elipse Maagballon

De Elipse maagballon is onderdeel van een uitgebreid persoonlijk behandelprogramma. Verandering van voeding en beweging zorgen daarbij voor blijvend gewichtsverlies. De Elipse maagballon is een medische innovatie ontwikkeld door wetenschappers en artsen afkomstig van de Amerikaanse Harvard Universiteit. Het is een doorbraak in de behandelmethode van overgewicht omdat er geen endoscopie, operatie, narcose of verdoving nodig is. De plaatsing van de maagballon duurt ongeveer 20 minuten. Inmiddels werden al meer dan 15.000 Elipse maagballonnen geplaatst met goed resultaat.

Leefstijlprogramma verandert gedrag

De Elipse maagballon geeft een kick-start aan het programma omdat je in de eerste weken al flink afvalt. Je hebt een vol gevoel en eet minder: in kleinere porties en minder hongergevoel. Voor een blijvend gewichtsverlies en verandering in gedrag volg je een uitgebreid persoonlijk leefstijlprogramma gedurende 5 maanden. Je beschikt over een eigen Allurion Bluetooth weegschaal die draadloos is verbonden met de Allurion smartphone App. Zo wordt goed zicht gehouden door onze arts en jouw lifestyle coach op de vorderingen in gewichtsverlies en kan het dieet indien nodig aangepast worden. Bovendien heb je zelf altijd inzicht in jouw behaalde resultaten!

Deskundige begeleiding

In het eerste consult ontvang je uitgebreide informatie over alle stappen van het leefstijlprogramma en beoordelen onze arts en leefstijlcoach jouw persoonlijke en medische situatie. Gedurende 5 maanden vindt intensieve monitoring van jouw gezondheid en vorderingen plaats. Het team van deskundigen staat onder leiding van Dr. Edo Aarts, bariatrisch chirurg en een gespecialiseerde leefstijlcoach, als eerste aanspreekpunt. Het programma vormt de basis voor verbetering van de lichamelijke en psychische situatie, en voor gezonde voeding en beweging.

Risico’s en veiligheid

De Elipse maagballon is -in onderzoeken klinisch bewezen² –  een veilige methode waaraan geen endoscopie, operatie, verdoving of narcose te pas komt zoals dat het geval is bij maagverkleining (gastric sleeve of gastric bypass). De plaatsing van de ballon wordt door Dr. Edo Aarts, bariatrisch chirurg, verricht. Er is een leeftijdsgrens vanaf 18 jaar. In het eerste consult wordt jouw medische situatie en gezondheid beoordeeld op geschiktheid voor de Elipse maagballon en het persoonlijke leefstijlprogramma. Plaatsing van de maagballon is zoals elke medische behandeling niet 100% risicoloos, slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen er complicaties ontstaan. In een persoonlijk gesprek zullen wij deze risico’s met je bespreken.

Veel gestelde vragen over de Elipse Maagballon

Menu