Allurion introduceert Coach Iris: Een 24/7 AI-gestuurde coach voor gewichtsverlies

Door Mass Natick van Business Wire [1].

Allurion Technologies, een bedrijf dat zich toelegt op het beëindigen van obesitas, heeft vandaag Coach Iris onthuld, een nieuwe generatieve AI-ondersteunde gezondheidscoach die is ontworpen om de resultaten binnen het Allurion Programma te verbeteren en de efficiëntie van de kliniek te maximaliseren. Coach Iris is ontwikkeld in nauwe samenwerking met wereldwijd toonaangevende gewichtsbeheersingsprofessionals en gedragswetenschappers van Allurion en is bedoeld om het zorgteam direct uit te breiden door altijd ondersteuning, educatie en motivatie te bieden.

“Door Coach Iris te ontwerpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van consumenten die willen afvallen, verwachten we de nauwkeurigheid van Coach Iris te vergroten door de risico’s van potentieel onnauwkeurige randgevallen te verminderen, en er tevens voor te zorgen dat de juiste veiligheids- en beoordelingsmechanismen aanwezig zijn.”

Allurion is toegewijd aan het aanbieden van nieuwe digitale hulpmiddelen en diensten om de resultaten en tevredenheid op het gebied van gewichtsverlies te verbeteren. Het bedrijf gelooft dat Coach Iris, die wordt aangeboden via de Allurion App, kan dienen als een krachtige aanvulling op zorgverleners, waardoor patiënten 24/7 toegang hebben tot persoonlijke ondersteuning en begeleiding. Na het starten van de Allurion App kunnen patiënten een gesprek starten met Coach Iris over een breed scala aan gezondheids- en afslankonderwerpen. Patiënten kunnen bijvoorbeeld vragen om op maat gemaakte maaltijdplannen, recepten, trainingsroutines, stressmanagementtechnieken en motiverende inzichten.

Allurion geeft prioriteit aan nauwkeurigheid en veiligheid voor een diverse groep consumenten. “Door Coach Iris zo te ontwerpen dat het tegemoet komt aan de specifieke behoeften van consumenten die op zoek zijn naar gewichtsverlies, verwachten we de nauwkeurigheid van Coach Iris te vergroten door de risico’s van potentieel onnauwkeurige randgevallen te verminderen en er tevens voor te zorgen dat de juiste veiligheids- en beoordelingsmechanismen aanwezig zijn”, aldus Jeff Feldgoise, Senior Vice President Digital van Allurion.

Naast het reageren op verzoeken van patiënten, is Coach Iris ontworpen om proactief contact op te nemen om ervoor te zorgen dat patiënten actief betrokken blijven bij hun afslankprogramma, wat leidt tot een langere betrokkenheid en meer succesvolle resultaten. Allurion gelooft dat Coach Iris een vertrouwde metgezel zal worden, beschikbaar voor patiënten wanneer ze hulp, motivatie of gewoon een luisterend oor nodig hebben, zodat ze zich nooit alleen voelen op hun afslankreis.

“Onze digitale tools worden ondersteund door onze unieke en eigen dataset die we in 80 landen hebben verzameld. We zetten ons volledig in om onze klinieken de beste AI-tools voor gewichtsbeheersing te bieden om hun zorgverlening te versterken en het Allurion-programma naar een nieuw niveau van effectiviteit te tillen”, zegt Dr. Shantanu Gaur, oprichter en Chief Executive Officer van Allurion. “Coach Iris is een voorbeeld van het tot leven brengen van deze visie, het verbeteren van de consumentenervaring en tegelijkertijd het streven om onze zorgprofessionals productiever te maken en in staat om uitzonderlijke zorg te leveren aan een veel groter aantal patiënten.”

Allurion nodigt deelnemers aan de International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders (IFSO) conferentie in Napels, Italië, uit om Coach Iris uit eerste hand te ervaren op stand #509-510. Zij kunnen zien hoe deze krachtige AI-ondersteunde gezondheidscoach de zorgervaring van de patiënt verbetert binnen het Allurion Programma, met als doel ongekend succes voor de patiënt.

Coach Iris zal vanaf oktober 2023 zonder extra kosten beschikbaar zijn voor klinieken die zich abonneren op de Allurion Virtual Care Suite VCS+ of VCS Custom plannen.

[1] Natick, M. (2023, 29 augustus). Allurion Introduces Coach Iris: A 24/7 Generative AI-Powered Weight Loss Coach. Business Wire

Webinar

Laatste wetenschappelijke inzichten en methodes om gewicht te verliezen.

Alles te weten komen over de laatste innovaties in afvallen? Catherine Keyl stelt kritische vragen, zodat u weer op de hoogte bent.

Maart

23

20.00 uur

Catherine Keyl interviewt Dr. Edo Aarts

Maart

23

20.00 uur

Catherine Keyl interviewt Dr. Edo Aarts

Gratis, vrijblijvend én anomiem.

Logo Allurion Kliniek