Veel gestelde vragen

De maagballon is tegenwoordig een algemeen geaccepteerd hulpmiddel waarmee je effectief en blijvend gewicht verliest. Daarbij is het onderdeel van een leefstijlprogramma waarmee ook je voeding en  lichaamsbeweging worden veranderd.

De Elipse maagballon geeft een vol gevoel, waardoor je minder kunt eten zonder de honger die bij de meeste diëten hoort. De voeding die je eet, blijft langer in je maag, waardoor een vol gevoel wordt versterkt en je snacks tussen de maaltijden door kunt overslaan. Klinische studies hebben consequent aangetoond dat maagballonnen significant meer gewichtsverlies geven dan wanneer je alleen je voeding en lichaamsbeweging verandert.

De Elipse maagballon is ’s werelds eerste en enige gewichtsverliesballon die wordt geplaatst en verwijderd zonder endoscopie of anesthesie. Het wordt geplaatst tijdens een kort poliklinisch bezoek van 20 minuten. Na vier maanden in het lichaam loopt het automatisch leeg en gaat het veilig door het spijsverteringskanaal.

De Elipse maagballon is een zachte ballon die je als een pil inslikt en in de maag wordt gevuld. Het is de eerste maagballon die geen operatie, endoscopie of narcose vereist voor plaatsing of verwijdering. Meer weten? Met de hulp van de leefstijlcoach worden jouw eetgewoonten en leefstijl veranderd en krijg je de controle over jouw gezondheid.

Dr. Edo Aarts is maagchirurg en zal een grondig onderzoek uitvoeren naar je medische geschiedenis en om te beoordelen of de Elipse maagballon geschikt voor je is. De Elipse maagballon wordt tijdens een korte behandeling van 20 minuten geplaatst. Na goedkeuring van dr. Aarts keren de meeste mensen onmiddellijk terug naar de normale activiteiten.

In de komende 5 maanden ben je via de Allurion Bluetooth weegschaal draadloos verbonden met de smartphone App waarin jouw vorderingen door het deskundigenteam worden gemonitord.

Aan het einde van deze periode loopt de Elipse maagballon leeg en verlaat automatisch het lichaam via de natuurlijke weg.

Nadat de maagballon jouw lichaam vanzelf en pijnloos via de natuurlijke weg heeft verlaten, is je lichaam hieraan gewend en voelt zich gezond en energiek bij kleinere porties eten.

De eerste kleine stap is het maken van de test BMI test om te zien of je in aanmerking komt. Zo ja, vul dan het formulier in voor een eerste, gratis consult om jouw situatie te beoordelen en je informatie te geven.

In combinatie met de aanpak voor voeding en beweging leidt het Elipse programma tot aanzienlijk gewichtsverlies: na 20 weken verliezen patiënten gemiddeld  10-15 kilo. Gezondheidsvoordelen zijn onder meer verbeterde glykemische controle, lagere cholesterol en bloeddruk en hogere gerapporteerde kwaliteit van leven. Meer weten? Ga naar de onderzoeken.