Welkom op de partner site van Allurion. Als kliniek werken we steeds vaker samen met externe partijen om onze klanten te begeleiden. U bent hier dus gekomen via uw arts, fysiotherapeut, diëtist of personal coach. Op deze pagina leggen we uit hoe en waarom we samenwerken met anderen. 

Overgewicht is en blijft een van de grootste gezondheidsrisico’s die Nederlanders lopen. Volgens het CBS is de helft van alle Nederlanders te zwaar is. Dat wil zeggen dat ze een BMI van boven de 25 hebben. Met alle gevolgen van dien. De kans op vervelende ziektes neemt toe en juist in deze tijd worden we pijnlijk geconfronteerd met een tweede gevaar: als gevolg van een verzwakt immuunsysteem, neemt de kans op verkoudheid, griep…en dus ook op corona enorm toe. Maar minstens zo belangrijk: je zit niet lekker in je vel met overgewicht, die fijne broek past niet meer en het staat ook niet altijd even leuk.

Maar dit zult u ook herkennen: voor de meeste mensen blijft het een enorme uitdaging om hun levensstijl aan te passen en duurzaam gewicht te verliezen. Heel Nederland ‘hopt’ van dieet naar dieet met het welbekende ‘jojo’ effect als ongezond resultaat.

Doorbraak

Drie jaar geleden ontwikkelden twee Harvard wetenschappers een maagballon ‘nieuwe stijl’. Het bijzondere van deze Allurion ballon is dat deze wordt ingeslikt als capsule . Aan de capsule zit een dun slangetje. Zodra de capsule de maag bereikt, vouwt het zichzelf uit door hem te vullen met 550 milliliter gedestilleerd water. Daarna kan de arts het slangetje door de mond van de cliënt terughalen. Na 16 weken loopt de ballon door een slim mechanisme in de ballon vanzelf leeg en verlaat het restant van de ballon het lichaam via de natuurlijke weg. Er is dus voor zowel de plaatsing als bij het verlaten van het lichaam geen narcose of endoscopie nodig.

In 2020 werd de Allurion kliniek opgericht. Wij zijn als enige volledig gespecialiseerd in het plaatsen van deze maagballon. Inmiddels hebben we binnen 1 jaar meer dan 300 ballonnen geplaatst.

Coaching is key

De ballon helpt natuurlijk enorm bij het afvallen, omdat je simpelweg minder hongergevoel hebt. Maar de begeleiding van cliënten is minstens zo doorslaggevend voor het succes. Dat gaat uiteraard over meer kennis ten aanzien van voeding. Maar net zo belangrijk is het mentale aspect. Het gaat erom dat onze deelnemers een duurzame lifestyle verandering inzetten en daarvoor moeten ze veel beter inzicht krijgen in hun eigen valkuilen. Juist omdat intake en begeleiding zo essentieel zijn, werkt het heel goed om samen te werken met professionals die u als klant/patient al goed kennen. Daarom stellen we bij dezen ons Allurion partner programma aan u voor.

Het Allurion Partner programma

Geïnteresseerd?  Bel ons op 035 – 303 41  – of maak een afspraak via uw eigen contact.