Allurionkliniek partnerprogramma

Overgewicht is en blijft een van de grootste gezondheidsrisico’s die Nederlanders lopen. We kennen allemaal de feiten: volgens het CBS is helft van alle Nederlanders te zwaar is. Dat wil zeggen dat ze een BMI van boven de 25 hebben. En we weten waar dat toe leidt. Omdat in het buikvet sprake is van constante ontsteking, neemt de kans op kanker of hart -en vaatziekten enorm toe. En juist in deze tijd worden we pijnlijk geconfronteerd met een tweede gevaar: als gevolg van een verzwakt immuunsysteem, neemt de kans op verkoudheid, griep…en dus ook op corona enorm toe. Dit alles is niet nieuw voor u. En ook niet het feit dat het voor de meeste mensen een enorme uitdaging is om hun levensstijl aan te passen en duurzaam gewicht te verliezen. Heel Nederland ‘hopt’ van dieet naar dieet met het welbekende ‘jojo’ effect als ongezond resultaat. 

Innovatie

Drie jaar geleden ontwikkelden twee Harvard wetenschappers in samenwerking met Dr. Ram Chuttani (Gastro-enteroloog) een maagballon ‘nieuwe stijl’. Het bijzondere van deze Allurion ballon is dat deze wordt ingeslikt als capsule (formaat van een grote vitaminepil). Aan de capsule zit een dun slangetje. Zodra de capsule de maag bereikt, vouwt het zichzelf uit door hem te vullen met 550 milliliter gedestilleerd water. Daarna kan de arts het slangetje door de mond van de cliënt terughalen. Na 16 weken loopt de ballon door een slim mechanisme in de ballon vanzelf leeg en verlaat het restant van de ballon het lichaam via de natuurlijke weg. Er is dus voor zowel de plaatsing als bij het verlaten van het lichaam geen narcose of endoscopie nodig.

Allurion kliniek

Begin 2020 is onze kliniek gestart waarbij we ons volledig hebben toegelegd op de plaatsing van de Allurion ballon en de begeleiding van onze cliënten met afvallen. Inmiddels heeft Allurion Kliniek in 2020 meer dan 200 ballonnen geplaatst met een succesratio van 96%. Uit het eerste klantenonderzoek bij klanten met een plaatsingsdatum vóór 1 september 2020 (176 cliënten) zien we de volgende kentallen:

 • gemiddeld 12,3 kilo gewichtsverlies na 16 weken
 • 171 cliënten zijn tevreden of zeer tevreden over het resultaat
 • 6 cliënten zijn matig tevreden of ontevreden, redenen daarvoor zijn onvoldoende gewichtsverlies en langer durende lichamelijke klachten (met name misselijkheid) dan verwacht
 • 2 Ballonnen zijn voortijdig verwijderd in verband met lichamelijke klachten
 • via de weegschaal waarmee we de cliënten volgen zien we dat, ook nadat de ballon het lichaam heeft verlaten, na 4 maanden nog steeds 85% het lagere gewicht heeft weten vast te houden. 


Samenwerking

Het spreekt voor zich dat we met de Allurion kliniek een zo groot mogelijke groep mensen met overgewicht willen bereiken. We hebben geleerd dat het belangrijk is om mensen te selecteren die serieus met hun gewicht aan de slag willen. We hebben niets aan cliënten die denken dat ze na 4 maanden gewoon weer terug kunnen naar hun oude gedrag. Ook hebben we geleerd dat de begeleiding van cliënten doorslaggevend is voor het succes. Dat gaat uiteraard over meer kennis ten aanzien van voeding. Maar minstens zo belangrijk is het mentale aspect. Het gaat erom dat onze klanten een duurzame lifestyle verandering inzetten en daarvoor moeten ze veel beter inzicht krijgen in hun eigen valkuilen. Juist omdat intake en begeleiding zo essentieel zijn, is samenwerking met huisartsen en praktijkbegeleiders een route die we graag zouden willen ontwikkelen. Daarom stellen we bij dezen ons Allurion partner programma aan u voor. 

Het Allurion Partner programma

 • Voor artsen of medisch specialist (A/MS)
 • Begeleiding via uw eigen praktijk
 • intake door A/MS
 • tweede intake en final go/no go door Dr. Edo Aarts – oprichter en bariatrisch chirurg
 • begeleiding door A/MS of medewerkers van eigen praktijk
 • facturatie door Allurion Kliniek (€ 4295)
 • Allurion Kliniek betaalt A/MS € 650
 • Allurion Kliniek geeft toegang aan A/MS op cliënt dossier incl weegschaal en stappenteller data (uiteraard na akkoord van cliënt)


Voordelen:

 • Bariatrisch arts is verantwoordelijk voor de plaatsing en de directe nazorg
 • A/MS kent cliënt en begeleidt deze als eerste lijns contact
 • Laagdrempelig contact met Bariatrisch Chirurg voor overleg


Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar partnerprogramma@allurionkliniek.nl of bel ons op 035 – 303 41 00