Snel afvallen? 5 Tips voor het beste resultaat!

Heb je last van overgewicht en vind je het lastig om overtollig gewicht te verliezen? Door het aanpassen van een paar gewoontes, krijg je al een gezondere levensstijl en kun je in enkele maanden snel afvallen. Wij geven je 5 tips die helpen bij snel afvallen. Pas onze tips toe en je ziet al binnen enkele weken resultaat.

  1. Eet langzamer
  2. Drink water voor de maaltijd
  3. Verhoog je eiwitinname
  4. Ga meer bewegen
  5. Slaap voldoende
Sporten_Snel_Afvallen

1. Eet langzamer

Wanneer je meer calorieën verbrandt dan je inneemt, verlies je gewicht. Het duurt gemiddeld 20 minuten voor je lichaam een seintje geeft aan de hersenen dat je vol zit. Door langzamer te eten, neem je alleen de benodigde portie en krijg je geen onnodige calorieën binnen.

2. Drink water voor een gezondere leefstijl

Glas_Water
Neem twee glazen water voor de maaltijd. Onderzoek van de Birmingham University heeft aangetoond dat volwassenen met obesitas ruim 4kg kunnen verliezen in 12 weken door 500ml water te drinken vóór de maaltijd. Een makkelijke gewoonte om aan te leren én je krijgt direct je dagelijkse hoeveelheid vocht voor een gezonde leefstijl binnen.

3. Verhoog je eiwitinname

Wist je dat eiwitten bijdragen aan een verzadigd gevoel? Door te ontbijten met eiwitten begin je de dag goed en heb je de hele dag minder honger. Eiwitten zijn tevens een belangrijke bouwsteen voor de opbouw van spieren, je kunt ze dus goed gebruiken wanneer je ook met onze volgende tip aan de slag gaat!

4. Snel afvallen door meer beweging

Sport_attributenHet is geen verrassing dat meer lichaamsbeweging in onze tips staat. Hoe meer je beweegt, hoe groter de bijdrage aan een negatieve energiebalans. Op den duur zorgt dit voor gewichtsverlies. Zoek een sport die je leuk vindt, gebruik de trap en laat wat vaker de auto staan en ga fietsend of lopend. Wil je echt snel afvallen, start dan ook met krachttraining. Spieren gebruiken meer energie dan vet, dit zorgt ervoor dat jouw lichaam meer energie nodig heeft en meer calorieën verbrandt.

5. Slaap voldoende om effectief af te vallen

Wil je effectief afvallen, dan is ook een goede nachtrust essentieel. Tijdens je slaap worden de hormonen zoals ghreline en leptine geproduceerd die zorgen voor je verzadigingsgevoel. Zo draagt voldoende slaap bij aan een gebalanceerde calorie inname.

Maat_Elipse_Pil

BMI van 27 of hoger? Wij hebben de oplossing!

De Allurion Kliniek is gespecialiseerd in de Elipse Maagballon: de oplossing voor gewichtsverlies zonder operatie, endoscopie en narcose. Met de inslikbare maagballon verlies je 10 – 15 kilo in 4 maanden. Onze gespecialiseerde arts begeleidt je tijdens het traject en focust samen met jou op een gezonde leefstijl. We hebben geen wachtlijsten, dus je kunt snel bij ons terecht. Lees hier hoe je met ons programma snel kunt afvallen.